Kolumbia

Kolumbijská káva má vo všeobecnosti jednu z najsilnejších aróm na kávovom trhu. Chuť je veľmi bohatá a smotanová, s ovocnou vônou, decentnou kyslosťou a veľmi harmonickou dochuťou.

Variant
Skladom
Kód: 66/500
€15,80
Kategória: E-SHOP Zrnková káva

Ako chutí káva Kolumbia?


Káva Kolumbia je charakteristická orieškovou krémou a decentnou, mierne citrusovou arómou. Chuť je príjemne sladká, s ľahkým aromatickým telom a takmer nebadateľnou aciditou. V dochuti môžete cítiť ľahký náznak sladkých citrusových plodov. 

Zloženiie: 100%  arabika

Krajina pôvodu: Kolumbia / pražená v SR

 

 

Pôvod kávy

Kolumbia je štát nachádzajúci sa v severnej časti južnej Ameriky. Krajina s viac ako 45 miliónmi obyvateľov sa môže popýšiť bohatou geografickou rozmanitosťou. Nachádzajú sa tu vysoké pohoria, úrodné nížiny, tropický dažďový prales a ako jediná krajina južnej Ameriky hraničí s Tichým i Atlantickým oceánom.

V Kolumbii sa ročne vypestuje asi pol milióna kíl kávy, čo z nej robí tretiu najvýznamnejšiu krajinu kávového sveta. Zber zelenej kávy prebieha takmer celý rok, predovšetkým však v mesiacoch október až júl. Káva sa do krajiny dostala v 18. storočí vďaka jezuitom. Jej pestovanie sa výraznejšie rozšírilo až v 19. Storočí. Dnes sa tu pestuje viac ako 10 % celosvetovej produkcie kávy, predovšetkým arabica a krajina tak patrí medzi najvplyvnejších producentov sveta.

Účinky kávy

Antioxidanty, kofeín, vitamíny i minerálne látky. Hoci sa to nezdá, aj káva prináša do našich životov dôležité zdravotné benefity. Jej konzumenti aj lekárske štúdie potvrdzujú, že káva povzbudzuje, vyvoláva dobrú náladu, zlepšuje pamäť, pomáha bojovať so stresom a zvyšuje výkonnosť. Testy ukázali, že ľudia duševne pracujúci, ale tiež napríklad športovci vykazujú o 10-12 percent vyššiu aktivitu, keď si pred ňou dajú šálku kvalitného espressa.

Konzumácia kávy má tiež vynikajúce preventívne účinky - dokáže mierniť riziko ochorenia kardiovaskulárnymi chorobami, znižuje možnosť vzniku Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby a dokonca až o 50 percent rakoviny pečene. Lekári odporúčajú 3 šálky kávy denne.

Káva tiež prispieva k produkcii slín a žalúdočných sekrétov, takže uľahčuje trávenie. Navyše vďaka kofeínu štiepi tuky, čo jej zaisťuje obľubu u osôb s túžbou po štíhlej línii.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu